OBJECTIU:
Aprendre a pesar amb balances de precisió.
Pesar 1,3 g de sal i 0,55 g d'arròs en les balances de precisió de sensibilitas:
-0,1 g
-0,01 g
MATERIAL:
- Sal
- Arròs
- Balances de precisió de sensibilitat 0,1 g i 0,01 g
- Vas de precipitat
- Espàtula i pinza
- Pinzell
PROCEDIMENT:
- Comprovar que la balança està anivellada
- Connectar la balança a la corrent mentres que preparem el material per donar temps a escalfar-se, esperar que aparegui el 0
- Posar el vas de precipitats a la primera balança al centre del plat, quan s'estabilitzi tarar
- Anar afegint sal, si ens passem treure amb l'espàtula o amb les pinces si és poc
- Esperar que el pes s'estabilitzi
- Retirar el vas de precipitat i tarar
- Farem el mateix amb l'altre balança
- Repetir del pas 3 al 7 amb l'arròs
- Apagar i desendollar la balança
- Netejar amb el pinzell i guardar-la
CONCLUSIONS I ERRADES
Com més sensible és la balança més real és la massa mesurada
Què és la carrega màxima d'una balança? És el màxim que pot pesar
Quina és la càrrega màxima de les balances que has utilitzat? 1000 g
Què és la sensibilitat? És el numero de decimals que té una balança
Quina sensibilitat tenen les balances que has utilitzat? 1 decimal i 2 decimals
Compara els resultats obtinguts amb les diferent balances? 1,3 igual en les dues, a la més sensible costa més d'ajustar, 0,55 a la menys sensible tenim o 0,5 o 0,6 a l'altra podem ajustar a 0,55
Creus que has comés algun error? No
Explica que és l'exactitud i la precisió L'exactitud és tenir una mesura el més real possible, com més sensibilitat més exactitud i la precisió és que doni sempre el mateix resultat amb el mateix pes, pot ser precisa i no per això ha de ser exacta
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada