diumenge, 13 de novembre del 2016

PRÀCTICA 4

PRÀCTICA 4: Pesar un sòlid i dos líquids de diferent consistència en el mateix recipient

Resultado de imagen de balanza y vaso de precipitado



OBJECTIU:


Aprendre a pesar diversos sòlids i líquids en el mateix recipient

Pesar 1,25 g d'àcid salicílic (sòlid) i dissoldre'l en 3,75 g d'etanol de 96º (líquid). Afegir 10 g d'oli d'oliva i barrejar-ho tot enèrgicament amb una vareta de vidre


MATERIAL:



  • 2 Pipetes pasteur de plàstic
  • Vareta de vidre
  • 4 vasos de precipitats
  • Balança de precisió
  • Espàtula
  • Àcid salicílic
  • Alcohol de 96% V/V
  • Oli d'oliva


PROCEDIMENT:

  1. Posar en 3 vasos de precipitat una mica de cada producte, identificar-los i posar-los a la dreta de la balança. Tanquem els recipients comercials perquè no es contaminin
  2. Col.locar el vas de precipitat que ens queda al centre de la balança, esperar que s'estabilitzi i tarar (en aquest cas la balança ja la teníem a punt perquè ja s'habia utilitzat abans, si no hauríem d'haver esperat uns 20 minuts a que estigués a punt)
  3. Amb l'ajuda de l'espàtula pesar 1,25 g d'àcid salicílic
  4. Un cop estabilitzat tarar
  5. Amb la pipeta pasteur afegir 3,75 g d'etanol
  6. Retirem de la balança i amb la vareta de vidre homogeneitzem
  7. Posem el vas de precipitat amb la barreja al centre de la bàscula, esperar que s'estabilitzi i tarar
  8. Afegim l'oli d'oliva, quan tinguem 9 g agafem la pipeta pasteur i afegim l'últim g
  9. Retirem el vas de precipitat de la balança i amb la vareta de vidre homogeneitzem
  10. Desendollar, netejar i guardar la balança
  11. Netejar la resta de materials


CONCLUSIONS I ERRADES:

En aquesta pràctica la dificultat està en no posar més producte del que toca perquè si no al ser líquid i estar barrejat amb altres no el podríem retirar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada