OBJECTIU:
Aprendre a pesar diversos sòlids i líquids en el mateix recipient
Pesar 1,25 g d'àcid salicílic (sòlid) i dissoldre'l en 3,75 g d'etanol de 96º (líquid). Afegir 10 g d'oli d'oliva i barrejar-ho tot enèrgicament amb una vareta de vidre
MATERIAL:
- 2 Pipetes pasteur de plàstic
- Vareta de vidre
- 4 vasos de precipitats
- Balança de precisió
- Espàtula
- Àcid salicílic
- Alcohol de 96% V/V
- Oli d'oliva
PROCEDIMENT:
- Posar en 3 vasos de precipitat una mica de cada producte, identificar-los i posar-los a la dreta de la balança. Tanquem els recipients comercials perquè no es contaminin
- Col.locar el vas de precipitat que ens queda al centre de la balança, esperar que s'estabilitzi i tarar (en aquest cas la balança ja la teníem a punt perquè ja s'habia utilitzat abans, si no hauríem d'haver esperat uns 20 minuts a que estigués a punt)
- Amb l'ajuda de l'espàtula pesar 1,25 g d'àcid salicílic
- Un cop estabilitzat tarar
- Amb la pipeta pasteur afegir 3,75 g d'etanol
- Retirem de la balança i amb la vareta de vidre homogeneitzem
- Posem el vas de precipitat amb la barreja al centre de la bàscula, esperar que s'estabilitzi i tarar
- Afegim l'oli d'oliva, quan tinguem 9 g agafem la pipeta pasteur i afegim l'últim g
- Retirem el vas de precipitat de la balança i amb la vareta de vidre homogeneitzem
- Desendollar, netejar i guardar la balança
- Netejar la resta de materials
CONCLUSIONS I ERRADES:
En aquesta pràctica la dificultat està en no posar més producte del que toca perquè si no al ser líquid i estar barrejat amb altres no el podríem retirar
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada