diumenge, 9 d’abril del 2017

PRÀCTICA 10

PRÀCTICA 10: LA DESSECACIÓ 

Resultado de imagen de pan de molde

OBJECTIU:

Practicar el procediment de dessecació i calcular el porcentatge d'humitat del pa de motlle (en el nostre cas marca bimbo)



MATERIAL:

  • Balança
  • Estufa de dessecació
  • Plaques de Petri
  • Vidre de rellotge (Les plaques de Petri que teniem eren de plàstic i amb la calor s'han començat a desfer)
  • 1 llesca de pa de motlle 


PROCEDIMENT:

  1. Encenem la balança perquè s'escalfi mentre preparem la resta de material
  2. Agafem el pa i el partim en dos trossos i els posem cada un a una placa de petri. Un el posem sencer i l'altre la trossegem per augmentar la superfície
  3. Fem una primera pesada de les dues mostres a temperatura ambient
  4. Posem les dues plaques dintre de l'estufa durant 15 minuts, l'estufa estava a 75ºC
  5. Passats els 15 minuts treiem de l'estufa i pesem per segona vegada
  6. Introduim de nou el pa a l'estufa i deixem 15 minuts més, aquesta vegada l'estufa ja ha arribat als 100ºC. Fem la tercera pesada
  7. Continuem amb el mateix procediment durant dos pesades més. Cuarta i cinquena pesada
  8. Tornem a posar a l'estufa però aquesta vegada 11 minuts (per falta de temps) i a 80ºC, ja que l'última pesada ens haviem deixat la porta de l'estufa oberta
  9. Netegem i recollim el material utilitzat

RESUM PESADES I TEMPERATURA:

PA SENCER        PA A TROSSOS       TEMPERATURA       TEMPS

9,47 g                    11,71 g                      ambient                      ----
8,71 g                    10,83 g                      75 ºC                         15 minuts
7,46 g                      9,43 g                      100 ºC                       15 minuts
6,91 g                      8,78 g                      100 ºC                       15 minuts
6,49 g                      8,14 g                      100 ºC                       15 minuts
6,34 g                      7,88 g                      80 ºC                         11 minuts


CALCULS:

-El pa sencer a començat amb 9,47 g i ha finalitzat amb 6,34 g, ha perdut 3,13 g
9,47 ------100
3,13 ------X          33,05% d'humitat 

-El pa a trossos a començat amb 11,71 g i ha finalitzat amb 7,88 g, ha perdut 3,83 g
11,71------100
3,83 -------X          32,70% d'humitat 


CONCLUSIONS I ERRADES:

No hem pogut arribar a fer una dessecació total per falta de temps, per haver fet la dessecació completa teniem que haver obtingut dos pesades amb el mateix pes.


Problemes per mantenir la temperatura, per deixar la porta de l'estufa oberta.

Mala elecció de materials, hem començat posant les plaques de plàstic a l'estufa i aquestes no aguantaven la temperatura.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada